Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sövény kerítés képes leírás - Kerítés.tlap.hu
részletek »

Sövény kerítés - Kerítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kerites.tlap.hu » Sövény kerítés
Keresés
Találatok száma - 8 db
 Cupressocyparis leylandii

Cupressocyparis leylandii

Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld. Éves növekedése, kedvező körülmények között akár 1 m is !! Rendkívül szép, teljesen zárt sövény nevelhető belőle, sokkal olcsóbban kialakítható mint egy épített kerítés. A leyland ciprus ültetése 80-100 cm tőtávolságra javasolt, így pár év alatt , teljesen zöld környezetbarát sövényt ( kerítést ), alakíthatunk ki. Leyland ciprus, télálló fajtát forgalmazunk, 7,5 literes cserépben, bambuszkaró mellett nevelt növények!

A telekhatár - sövény, kerítés, fal

A telekhatár - sövény, kerítés, fal

Az embernek ugyanúgy szüksége van a más emberekkel való kapcsolatra, mint az elvonulásra, visszahúzódásra is. Ez utóbbira a kert és a ház ad módot. Ezért minden kertben lenni kell olyan védett zugnak, amely rejtve van a kíváncsi pillantások elől.

Díszsövényből esztétikus kerítés

Díszsövényből esztétikus kerítés

Sokszor, és többnyire joggal szidják a kertbarátokat, hogy kerítéseikkel szétszabdalják a természeti táj képét, apró mozaikokra bontva azt, ami csak egészben tükrözi eredeti szépségét. És ha a kerítés csupán funkcióját tölti be, akkor még nincs nagyobb baj, de ha pöffeszkedik, magát mutogatja, akkor különösen otromba. Minthogy azonban a kerítés mégiscsak szükséges, hiszen megvéd az illetéktelen behatolókkal szemben, ezért arra kell törekednünk, hogy minél inkább elfedjük, láthatatlanná tegyük. Erre a legjobb módszer, ha a kerítés elé nyírott sövénysort ültetünk, és azt rendszeresen nyírjuk.

Farmart Kft.

Farmart Kft.

A telek elzárásának egyik legősibb módja a sövénykerítés telepítése. A 'holt' anyagból készült kerítésnél sokkal környezetbarátabb a sövénykerítés, amely fontos környezetvédelmi feladatokat tölt be: megköti a port, felfogja a szelet és növeli a levegő páratartalmát. A zajt érdemben 5-10 méter vastag sövény szűri. A nyírt sövény nevelése mellett olyan növényeket is használhatunk, amelyeknek megtartjuk eredeti alakját. Fenntartása egyszerűbb, mint a nyírott sövényeké, amelyek hátránya, hogy folyamatos gondozást és hozzáértést igényelnek.

Mi van a sövényen túl?

Mi van a sövényen túl?

Látták azt a rajzfilmet, melyben az erdő állatai arra ébrednek téli álmukból, hogy lakóhelyüket egy zöld fal határolja el? Ez egy magas robusztus, formára nyírt sövényfal volt, mely egy újonnan épült lakóparkot választott el az erdőtől. Emeljen Ön is örökzöld növényfalat kertje köré! Megteheti ezt tiszafából, ciprusokból, tujákból.

Sövények

Sövények

A kerítések a kert határvonalát jelzik, elzártságot, védelmet biztosítanak a külső környezettel szemben. Elválasztanak és összekötnek, legfőbb szerepük a biztonság és a magánjelleg védelme. A kerítésekkel eltakarhatjuk a kert kevésbé látványos elemeit, védhetjük, elzárhatjuk egyes részeit a pillantások, a külvilág elől. Kialakításukkor hosszútávon tervezünk, ezért fontos a tartósság, a hosszú élettartam anyagban és formában egyaránt. Kerítést sokféle anyagból építhetünk, létrehozhatunk akár élő kerítést, sövény-kerítést is.

Sövénynövény

Sövénynövény

Sövénynövény: Rendkívül ellenálló, igénytelen fajta, tulajdonképpen bármilyen talajjal beéri. Ha azt akarjuk, hogy intenzíven növekedjen öntözni kell rendszeresen, illetve a SöviTex szövet használata elengedhetetlen. Amikor elérte a kívánt sövény méretet kevés vízzel is beéri, és növekedése lelassul. Ideális sövény növény. képek a növényről Évente képes akár 1,20-1,80 magasságot is növekedni, miközben dúsan bokrosodik.Magassága elérheti az 5 métert is. Normál, kerítés magasságú élősövény 1,5-2 év alatt nevelhető belőle. Nyírást jól tűri. Apró levelei miatt, bármilyen térbeli forma kialakítható belőle.

Wiandt Díszfaiskola Kertészet

Wiandt Díszfaiskola Kertészet

A virágzó cserjékből válogatott növénysor felülmúlja a szigorúan metszett sövények szépségét. Rövid idő alatt magasra nőnek, kevesebb ápolást igényelnek, de több helyre van szükségük. Szabadon növő virágzó sövény a kerten belűl, vagy a telekhatáron bárhol elhelyezhető. A cserjesorban lehet egyetlen növényfaj, vagy különböző fajtájú virágzó bokor, amelyek növekedésben, virágszínben és a virágzás idejében különböznek egymástól.

Tuti menü